ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Εντομοελκυστικό υγρό για παγίδες - DACUS BAIT 100 - 1 LT Εκτύπωση
ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΥΓΡΟ ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ - ΦΑΡΜΑΚΟ ΥΓΡΟ ΓΙΑ ΠΑΓΙΔΕΣ ΕΝΤΟΜΩΝ - ΤΡΟΦΙΚΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΔΑΚΟ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ - ΓΙΑ ΜΥΓΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ - ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΓΙΑ ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΔΑΚΟΥ - ΥΔΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΕΣ - ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ - ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΑΚΟΥ ΜΕ ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 006934
Συσκευασία ΦΙΑΛΗ 1000 cc

Το Dacus Bait 100 είναι αποτέλεσμα πολλών ετών συνεχούς έρευνας και πειραματισμού. Είναι ένα τροφικό εντομοελκυστικό υγρό για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, της μύγας Μεσογείου, της μύγας της κερασιάς και άλλων δίπτερων εντόμων με παγίδευση ή με δολωματικόυς ψεκασμούς. Είναι ελληνικό προϊόν φυτικής προέλευσης, μη τοξικό, φιλικό προς το περιβάλλον και απολύτως ακίνδυνο για τα δέντρα, τα φυτά, καθώς και για τους ανθρώπους, τα ζώα και τα υπόλοιπα ωφέλιμα έντομα.
Το Dacus Bait 100 είναι κατάλληλο για χρήση στη βιολογική γεωργία (ΕΚ 889/2008). Η σύνθεση του Dacus Bait 100 βασίζεται στην υδρόλυση διαφόρων φυτικών πρωτεϊνών. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι μίγμα φυτικών πρωτεϊνών που προέρχονται από σιτάρι και καλαμπόκι. Η υδρόλυση των πρωτεϊνών αυτών δημιουργεί αμινοξέα που εγγυώνται την υψηλή ελκυστικότητα του δολώματος. Η σύνθεση αποτελείτε απο. Πρωτεΐνη: 55%, Αμμωνιακά Άλατα: 4% και Αμινοξέα Φυτικής Προέλευσης: 3-4%. Τα αμινοξέα εμπλουτίζονται με μελάσα για την αύξηση της περιεκτικότητας σε σάκχαρα και της προσκολλητικής ικανότητας του υγρού.
Χρησιμοποιείται είτε σε παγίδες για την παρακολούθηση του δάκου της ελιάς (Bactrocera oleae) και όλων των δίπτερων (Diptera Tephritidae), είτε σε συνδυασμό με εγκεκριμένα εντομοκτόνα για τη διενέργεια δολωματικών ψεκασμών σε προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης σε ελαιώνες και γενικότερα σε δενδρώδεις καλλιέργειες.
Τα πλεομεκτήματα του είναι τα εξης:
α) Είναι ιδιαίτερα ευδιάλυτο στο νερό.
β) Είναι εύκολο στη χρήση και σε μικρούς και δυσπρόσιτους ελαιώνες.
γ) Βοηθάει στη μείωση του κόστους καταπολέμησης των δίπτερων λόγω πολύ μικρότερης χρήσης εντομοκτόνων.
δ) Συνδυάζεται με όλα τα εγκεκριμένα εντομοκτόνα.
ε) Είναι εγκεκριμένο για δολωματικό ψεκασμό και για παγίδα ανίχνευσης-μέτρησης πληθυσμού.
ζ) Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, μη τοξικό και χωρίς κατάλοιπα.
Στην ελιά και σε άλλες δεντρώδεις καλλιέργιες χρησιμοποιείται με δύο τρόπούς.
1) Δολωματικός Ψεκασμός
Με αναλογία 2%-3% Dacus Bait 100 (3 λίτρα σε 100 λίτρα νερό) σε δολωματικούς ψεκασμούς μικρού όγκου από το έδαφος και αναλόγα με την προσβολή με ανάμειξη με εγκεκριμένο εντομοκτόνο σε δόση 3% ή στη δοσολογία που αναφέρετε στο εντομοκτόνο. Η ποσότητα ψεκασμού είναι 3-5 λίτρα δολώματος ανά στρέμμα, ψεκάζοντας ένα με δύο κλαδιά στα τρία δέντρα. Ο δολωματικός ψεκασμός πρέπει να γίνεται 5-6 φορές ανά καλλιεργητική περίοδο. Με τους δολωματικούς ψεκασμούς τα έντομα έλκονται από την πρωτεΐνη και τη μελάσα που περιέχονται στο διάλυμα και προσπαθούν να τραφούν. Μαζι με την πρωτεΐνη όμως έχουμε προσθέσει και το εντομοκτόνο και έτσι καταπολεμούμε τα επιβλαβή έντομα που προσβάλλουν τα δένδρα μας. Με αυτό το τρόπο ο καρπός, της ελιάς και των υπόλοιπων φρούτων (πορτοκαλιάς, κερασιάς κλπ) παραμένει καθαρός τόσο από έντομα όσο και από γεωργικά φάρμακα, αφού ψεκάζουμε κλαδιά ή κορμούς και όχι καρπούς.
2) Παγίδευση εντόμων
Αναλογία 25% Dacus Bait 100 + 75% νερό (1 πρός 3), και βάζουμε 700 ml διαλύματος σε κάθε παγίδα-μπουκάλι χωρητικότητας 1,5 lt. Τοποθετούμε μια παγίδα ανά δέντρο σε δενδροκαλλιέργειες κανονικής πυκνότητας. Ελέγχουμε τις παγίδες κάθε 3-4 εβδομάδες αναλόγα με τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν και ξανάγεμίζουμε με διάλυμα αν είναι απαραίτητο. Οι παγίδες τοποθετούνται στα δένδρα στην ενδεδειγμένη ποσότητα στα τέλη Μαίου και μετά.
Οταν δεν χρησιμοποιήται το σκεύασμα πρέπει να αποθηκεύεται σε μέρος δροσερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο, μακριά από εστίες θέρμανσης, φλόγες ή ηλιακό φως και στην αρχική ερμητικά κλειστή συσκευασία του. Στις συνθήκες αυτές παραμένει σταθερό για τουλάχιστον 2 χρόνια.
Διατίθεται σε τρείς συσκευασίες με τιμές που αναφέρονται στα θυγατρικά προιόντα.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 11,00 €
Θυγατρικά Προϊόντα
ΚωδικόςΠροϊόνΤιμή/ΜΜ
006934Εντομοελκυστικό υγρό για παγίδες - DACUS BAIT 100 - 1 LT 11,00 € / Τεμάχιο
006935Εντομοελκυστικό υγρό για παγίδες - DACUS BAIT 100 - 5 LT 49,00 € / Τεμάχιο
006936Εντομοελκυστικό υγρό για παγίδες - DACUS BAIT 100 - 20 LT 130,00 € / Τεμάχιο